Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

Kortárs Junior – ILLÚZIÓK

A Kortárs Junior és a Pécsi Galériák első alkalommal hirdet pályázatot, amelyre középiskolai (15–19 éves) diákok jelentkezését várjuk.

illuziok-palyazat-1920-1080

 

Az "Illúziók" mint téma

 

A pécsi Lokart Képzőművészeti Fesztivál 5 napján – 2023. június 21–25. között – rengeteg kortárs képzőművészettel kapcsolatos programot kínálunk: kiállításokat, szakmai beszélgetéseket, kreatív alkotóprogramokat. Az első, 2021-es Fesztiválunk témája a Mozgás volt, az idei fesztivál tematikája pedig az Illúziók.

A Pécsi Galériák egyik fontos küldetése a művészeti nevelés, éppen ezért a múzeumpedagógiai programunkat igyekszünk minél sokrétűbben és minél szélesebb körben, a fiatal generációval együttműködve fejleszteni és megmutatni a nagyközönségnek. A kiállításainkhoz szorosan kapcsolódó foglalkozásokon túl idén először egy képzőművészeti pályázatra hívjuk fel a figyelmeteket, amely a Lokarthoz kapcsolódik, és amely várhatóan egy fontos programeleme lesz a fesztiválnak.

A jelentkező csoportoknak nem szükséges művészeti tapasztalatokkal vagy tanulmányokkal rendelkezniük ahhoz, hogy részt vegyenek a pályázaton. Az illúzió minden művészeti ágban gyakran használt és kedvelt motívum. Ez az optikai csalódás vagy a tapintási illúzió egyik hívószava, de a könnyűzenében is gyakran előfordul. Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek van valamilyen ehhez kapcsolódó élménye, és reflektálni is tud rá, hiszen mindenki másképp tapasztalja meg az illúzió fogalmát és élményét. A lényeg a nyitottság és a bátorság, a saját fantáziából létrehozott alkotásokat bármilyen eszközzel be lehet mutatni.

Az eszközök és a műfajok szabadon választhatók, így akár grafikával, festménnyel, szoborral, installációval vagy videóval is lehet pályázni.

 

Pályázat letöltése


Hogyan lehet pályázni?A JELENTKEZÉSI ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL máris jelentkeztetek! Ezt követően két felkészítő alkalmat hirdetünk meg, amelyen bátran részt vehettek. Május végén az elkészült műalkotás szöveges és fényképes dokumentációját fel kell tölteni az általunk megadott felületre.

A  pályázat célja, hogy a csoportok a képzőművészeti és a társművészetek eszközeivel fejezzék ki gondolataikat, és együtt alkossanak az Illúziók témakörében.

 

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2023. február 10.
Konzultációk: 2023. március 9., április 6. Zsolnay Negyed | E78, Kemence Galéria
A projektdokumentációk feltöltési határideje: 2023. május 22-ig
Zsűrizés: 2023. június 2-ig
Eredményhirdetés: 2023 június 21-én, a Lokart Képzőművészeti Fesztivál nyitóeseményén.


Díjazás: A 3 legjobb csoport ajándékutalványt és kiállítási lehetőséget nyer a Lokart Képzőművészeti Fesztivál valamelyik helyszínén. Az installálás közösen zajlik a fesztivál megnyitása előtti héten.

Támogatók