Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

Rólunk írták

Kiállításainkról megjelent cikkek, tanulmányok.

LOKART Képzőművészeti Fesztivál Pécs

 

A LOKART Pécs város kortárs vizuális művészeti fesztiválja. Kiállítások, zenei performanszok, szakmai beszélgetések 2023. június 21. és 25. között.

 

Részletek

Cipőfantáziák / Shoe Fantasies

 

A Cipőfantáziák / Shoe Fantasies a Pécsi Galéria és a Virtual Shoe Museum együttműködésének eredménye, kurátorai Liza Snook és Amber Ambrose Aurèle Verstegen.

 

Részletek

Az ŰR – Alternatív kozmoszok

 

Több mint 250 magyar alkotás, többek között Victor Vasarely, Gyarmathy Tihamér, Kondor Béla, Ország Lili, Révész László László, Perneczky Géza, Várnai Gyula alkotásai, valamint fotók, fotógrammok, video-, fény-, hang- és térinstallációk, intermediális munkák, filmek, klipek az m21 Galéria 1100 négyzetméterén felépített „űrállomáson”.

 

Részletek

Az emlékezés formái

 

A kiállításon bemutatott kortárs művészeti projektek az emlékezés formái köré épülnek. Az öt érzékünk mindegyike emlékeket idéz fel bennünk: a tapintással érzékelt tárgy vizuális emlékképeinket hívja elő, a különféle színek élményeket, hangulatokat idéznek, mint ahogy a zene is képes számunkra színélménnyé, láthatóvá válni.

 

Részletek

reverse

Nemes Csaba: Alakváltás

 

Nemes Csaba "Alakváltás" című kiállítása egy több mint harminc éve alakuló életmű áttekintése. A cím arra utal, hogy bár művészete sokféle formát, témát mutatott az elmúlt évtizedben, azok eredőjében mégis felfedezhető egy olyan érdeklődés, ami a műveket összeköti és értelmezi a néző számára is.

 

Részletek

FIESTA GRÁFICA - Latin-Amerikai grafikusok kiállítása

 

Magyarországon először láthatók kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkái!

 

Részletek

LOKART

 

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac 2021. július 15–18. között a belvárosban.

 

Részletek

KözArt - ahol csak lehet

 

A Pécsi Galériák AHOL CSAK LEHET - KÖZART projekt azért jött létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

 

Részletek

A test ördöge

 

Az anyag, a test és a szellem kettősségét, a fájdalom és a gyönyör egymásba átcsapó, olykor alig-alig elválasztható állapotait, a bűn és erény filozofikus kérdéseit is felveti Győrffy László, Kis Róka Csaba és Szöllősi Géza kimondottan felnőtteknek szóló, közös kiállítása.

 

 

Részletek

reverse

Támogatók