Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

KÖZART

A Pécsi Galériák AHOL CSAK LEHET - KÖZART projekt azért jött létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

A Covid19 vírus helyzet szigorú intézkedései nehéz helyzetbe hozták a kulturális intézményeket. A Galériáinkban zajló eseményeket, magukat a galériákat egyik napról a másikra veszélyes találkozási pontokká nyilvánították, a kiállításaink, a tárlatvezetések, a programok, a gyerekfoglalkozások, a megnyitók egy időre eltűntek az életünkből. Nem tudjuk meddig…, de máris nagyon hiányoznak. Nem csak a kultúra közvetítése, de a művészek bemutatkozási lehetősége is egyik napról a másikra megszűnt, vagy radikálisan más kondíciókkal, más közegben (jobbára az online térben) megengedett. A Pécsi Galériák kiállító helyei (Pécsi Galéria, m21 Galéria, Martyn Ferenc Galéria, Játéktér – ez utóbbiak a Művészetek és Irodalom Házában –, Kemence Galéria) kisebb-nagyobb megszakításokkal, de 2020 márciusától lényegében kiürültek, elcsendesedtek, látogatók nélkül vegetálnak. Szeretnénk, ha a járványhelyzet javulna, ha kevesebb betegszámról hallanánk, és nem ütné meg nap mint nap a fülünket a fájóan nagy halálozási szám sem. Épp ezért várjuk mi is, hogy minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel kinyithassunk, megújulva kiállítást építhessünk, programokat ajánlhassunk, üdvözölhessük az első látogatókat, hogy beszélgethessünk VELETEK!

 

Sajtómegjelenések

A Pécsi Galériák AHOL CSAK LEHET - KÖZART projekt azért jött létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

Éppen ezért az AHOL CSAK LEHET - KÖZART 3 olyan helyet választott bemutató helyszínként, amelyek a koronavírus okozta szigorú óvintézkedéseket betartva látogathatók.

 

Helyszíneink, és az ott látható kiállított műtárgyak

2021. március 12. - április 10.

- ahol csak lehet -

RÉTEGEK – HIBRID ELJÁRÁSOK, Szentgróti Dávid festőművész kiállítása

 

  • Aranysas Patika, Pécs, Széchenyi tér 2, 7621

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig, 7.00-19.00-ig, szombaton 8.00-13.00-ig, vasárnap zárva.

 

szentgroti

 

 

MORNINGSTAR – HAJNALCSILLAG, Fekete Dénes képzőművész installációja

 

  • Konzum, Pécs, Kossuth tér 5, 7621

Nyitvatartás: hétfő - péntek 09.00-18.00-ig, szombaton 09.00-16.00-ig, vasárnap zárva.

 

fekete-d2

 

FRESHMOM, Juhász Vivien kollázsai

 

  • Húsbolt, Pécs, Búza tér 2, 7626

Nyitvatartás: hétfő, vasárnap zárva, kedd- péntek 8.00-16.00-ig, szombaton 7.00-12.00-ig.

 

 

juhasz-v

A Zsolnay Örökségkezelő Galéria divíziója egyúttal várja olyan további pécsi helyszínek jelentkezését, amelyek szívesen befogadnak kortárs képzőművészeti alkotásokat, és megfelelő felületet tudnak biztosítani ezek számára. Jelentkezni a pecsigaleriak@zsn.hu címen lehet.

 

Kapcsolatfelvétel 

 

Fotók: Rajnai Richárd

 

#aholcsaklehet #whereverpossible #kozart

Támogatók