Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu
Pécsi Galériák | Pécsi Galéria

Cipőfantáziák - kiállítás

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1800 Ft

 • Diák

  900 Ft

 • Nyugdíjas

  900 Ft

Cipőfantáziák - kiállítás

Jegyinfó

Nő magassarkúban, veszélyesebb, mint egy töltött fegyver.

Ambrose flamand dizájner és művészettörténész, aki speciális, “égig érő sarkú” cipő terveivel vált ismertté a világban.
Munkáiban a divat és a művészet határait kutatja, megkérdőjelezi a társadalmi elvárásokat és új univerzumok felfedezését, új látásmód kialakítását sürgeti. Tervezőként hidat szeretne építeni a művészet, a divat, az emberi test, a kultúrák, a kézművesség, valamint a fenntartható, innovatív technikák és anyagok iránti elkötelezettség között. Munkái számos jelentős kiállításon és divatmagazinokban szerepeltek már szerte a világon. Hollandiában és Kínában tanítja az új tervező generációt, de kiállításokat is rendez és előszeretettel dolgozik olyan koncepciókon, amelyek összekapcsolják az embereket és elvarázsolják a nézőket. Nem véletlen, hogy a LOKART fesztivál az ő és Liza Snook kurátor és cipőgyűjtő közös kiállításával indul. A két nő ugyanis verhetetlen cipőkben és cipőillúziókban. Az Illúzió kedvéért most összeteszik, amijük van.

 

Liza Snook az 1980-as években kezdte a grafikai tanulmányait a Hágai ​​Királyi Akadémián és szinte mindent összegyűjtött, ami a cipőkkel kapcsolatos: utazás közben talált hordható darabokat, cipőkről szóló könyveket, képeslapokat, cikkeket. Mindezekből 2004-ben létrehozta a VirtualShoeMuseum.com webhelyet a partnerével és interakciós tervezővel, Taco Zwaanswijkkel. Ez egy digitális platform cipőrajongók és szakemberek számára, ahol tervező, szín, típus vagy anyag szerint lehet cipőket keresni. A honlapon megtalálható a nap cipője, a közelgő cipőkiállítások listája és egy blog is. Vagyis minden, ami cipő: hordható darabok, festmények, szobrok, illusztrációk, videók. Az „anyag” menüben bőrből, textilből, de medúzából, üvegből, cukorból, vérből, hínárból és még sok másból készült mintákat is találhatunk.

Liza 2008 óta dolgozik képszerkesztőként a Workman Publishers New York éves cipőnaptárában, zsűrizik különböző hollandiai és külföldi dizájniskolákban, előadásokat tart és segíti a fiatal tervezőket a karrierjük beindításában. A digitális gyűjteményből a világ különböző múzeumaival, galériáival és rendezvényeivel együttműködve kezdett el kiállításokat készíteni és szervezni.

2013-ban a németországi lipcsei Grassi Iparművészeti Múzeumban volt látható a 120 kísérleti cipőből álló „Starker Auftritt – Kísérleti cipőtervezés” című kiállítása.

 

A svájci bázeli Spielzeug Welten Múzeumban 2014-ben ő szervezte a „Történelem a lábad alatt – 3000 év cipő” című különleges kiállítást. Az angliai Northampton Múzeummal együttműködve, amely a világ legnagyobb történelmi cipőgyűjteményének ad otthont, ez a több mint 220 pár cipőt bemutató kiállítás az elmúlt 3000 év lábbelijei között kalauzolta el a látogatókat. A gyümölcsöző együttműködés újabb kiállításokon folytatódott, kalapokkal és fejdíszekkel bővítve a kollekciót.

 

Liza Snook és Amber Ambrose Aurèle 2017-ben találkozott, dolgozott együtt először  „Jan Jansen Shoe Treasures” – J. J. Cípőtitkok című Amszterdamban és Arnhemben rendezett kiállítás és egy könyv kapcsán. A két nő kurátorkodása nyomán az ikonikus cipőtervező Jan Jansen előtt tisztelegtek a világ minden tájáról küldött egyedi műalkotások, amelyek kifejezetten ehhez a projekthez készültek. Minden műalkotást a Jan & Tonny Jansen magángyűjteményéből származó cipők ihlettek. A művészek carte blanche-t kaptak, hogy új tárgyakat alkossanak kiválasztott Jan Jansen cipőkből.

 

Liza és Amber most Pécsre válogatott egy kiállításnyit a világ cipőcsodáiból, hordható darabokból, cipőszobrokból, installációkból. Ezt mindenkinek látni kell!

 

www.virtualshoemuseum.com

www.amberambroseaurele.com

HelyszínPécsi Galériák | Pécsi Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók