Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu
Archív
Pécsi Galériák | Pécsi Galéria

FIESTA GRÁFICA - Latin-Amerikai grafikusok kiállítása

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1500 Ft

 • Diák

  1000 Ft

 • Nyugdíjas

  1000 Ft

 • Pedagógus

  1000 Ft

 • Csoportos

  800 Ft

  10 fő felett
Archív

FIESTA GRÁFICA - Latin-Amerikai grafikusok kiállítása

Jegyinfó

Igazi latin ünnepi hangulat – Fiesta – költözik szeptember 16-tól a Pécsi Galériába!

Megnyitó: szeptember 16. 18:00. A megnyitón csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Magyarországon először láthatók kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkái! 

Mintegy 180 műalkotás, a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó-fesztivál alkalmából a Pécsi Galériába!

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve - kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsűritagjaként - rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, Paraguay-i, perui és Uruguay-i kulturális tanácsadója.

A kiállítás először a párizsi Latin-Amerika Házban került megrendezésre, 2019-ben.

A megnyitón néhány köszöntő gondolatot mond Argentína magyarországi nagykövete, HERNÁN MARÍA PATIÑO MAYER úr.

HelyszínPécsi Galériák | Pécsi Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek