Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu
Archív
Pécsi Galériák | m21 Galéria

Kortárs Junior / zŰR

Jegytípusok

Jegyár: 700 Ft/fő

Jelentkezés, időpont-egyeztetés: Balogh Tünde, +36 20 436 0163

Archív

Kortárs Junior / zŰR

Jegyinfó

Múzeumpedagógiai foglalkozás az Űr - Alternatív kozmoszok című kiállításhoz kapcsolódóan.

Múzeumpedagógiai foglalkozás általános és középiskolások, osztálykirándulók részére Az Űr - Alternatív kozmoszok című kiállításhoz kapcsolódóan.

 

A Földről látható, fénylő égitestek az emberiség legkorábbi korszakaiból vonzották a tekintetet. A Holdra szállás pedig egyenesen megváltoztatta a gondolkodást, átalakította a térhez való viszonyt, új anyagok és formák divatját hozta a designban és az öltözködésben. Az űr ma is jelen van a könnyűzenében, a fiatalokat számtalan videojáték, VR-kamera, míg az idősebbeket a sci-fi irodalom kalauzolja a virtuális terek lehetséges kozmoszaiba. A 150 magyar alkotás között láthatunk fotókat, fotógrammokat, video-, fény-, hang- és térinstallációkat, intermediális munkákat, filmeket, klipeket, de klasszikus festményeket és grafikákat is. A galéria 1100 négyzetméterén felépített „űrállomáson” interaktív játékok fokozzák 21. századi űrélményünket.

 

A táborok ideje alatt a tudomány és a képzőművészet határterületeit feszegetjük, így a kiállítás mindkét terület feltérképezésére lehetőséget ad.

 

A modern és kortárs képzőművészet jeles hazai és pécsi képviselői munkáinak megismerése mellett a vizuális kreativitás, vizuális kultúra fejlesztése a Kortárs Junior foglalkozások elsődleges célja. Az Űr című kiállításon látható műtárgyak pedig nagyon szerencsésen a múzeumi gyűjtés fókuszán keresztül a csillagászathoz és az űrkutatáshoz, s általában a Kozmoszhoz, a Világűrhöz való viszonyról térben és időben meghatározó történelmi és kulturális, politikai és tudományos közegről is információt adnak.

 

A foglalkozások a kortárs junior alkalmak megszokott játékos módján zajlik, a kiállítás önmagában elég látványos és interaktív, a játék a térben csak fokozza az élményt.

 

Jegyárak: 700 Ft/fő

Foglalkozásvezető: Balogh Tünde múzeumpedagógus, kiállítási koordinátor

A foglalkozás időtartama: kb. 90 perc.

Jelentkezés, időpont-egyeztetés: Balogh Tünde, +36 20 436 0163

HelyszínPécsi Galériák | m21 Galéria

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek

    Támogatók