Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu
Archív
Pécsi Galériák | Zsolnay Negyed

Ió Ció Absztrakció

Kortárs Junior NAPPALI tematikus TÁBOR

Jegytípusok

  • Részvételi díj

    23 000 Ft

Testvérkedvezmény: 19 000 Ft/fő

Archív

Ió Ció Absztrakció

Kortárs Junior NAPPALI tematikus TÁBOR

Jegyinfó

Ötnapos interaktív, nappali táborba várjuk a 7–10 éves korú gyerekeket a Pécsi Galériák Kortárs Junior programjának szervezésében.

A tábor bázisa a Zsolnay Negyed. Birtokba vesszük az m21 Galériát a Kemence Galériát, és egy napra a Pécsi Galériába (Széchenyi tér) is ellátogatunk. Az 5 nap alatt a kiállítóhelyeink aktuális kiállításaival ismerkedünk és minden szempontból körül járjuk az ABSZTRAKCIÓ fogalmát. 

 

Mit jelent az absztrakció kifejezés? Mi az absztrakt művészet? Hogy barátkozzunk ezzel a megfoghatatlan, nem túl konkrét fogalommal? Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne rohanjunk ki a galériából, ha egy absztrakt művészeti alkotással találkozunk vagy nem értjük mi van a képen. Közelíthetünk-e a matematika fogalmaival, rendszerével az absztrakció felé? A tábor ideje alatt az m21 Galériában az Országos Kerámiaművészeti Biennálé-t, a Pécsi Galériában a Magyar Géniusz című kiállítást látogatjuk, valamint a Kemence Galériában Krajcsó Csenge Művészeti Karos hallgató egyéni kiállítását vizsgáljuk. Mindhárom kiállításban találunk az absztrakció fogalmával kapcsolatos tárgyakat, érzéseket, üzeneteket. Ismerkedünk a műalkotásokkal, és beszélünk az geometrikus absztrakció kiemelkedő magyar és pécsi képviselőiről, és felkeressük az aktív pécsi absztrakt festők műtermeit. Továbbá a Zsolnay Negyed fantasztikus udvaraiban is csavargunk, alkotunk, játszunk, titkos helyekre megyünk, építünk, nevetünk, ne ijedjetek meg, még a matematikát is érintjük.

 

Részvételi díj: 23 000 Ft/fő

Jelentkezési határidő: június 14.

Befizetési határidő: június 18.

Befizetés a Zsolnay Örökségkezelő Infopontjain lehetséges.

 

Maximális létszám: 12 fő

Minimális létszám: 6 fő

A jelentkezéseket érkezési sorrendben regisztráljuk.

Jelentkezni írásban lehet a balogh.tunde@zsn.hu e-mail címen. A regisztrált jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A tábor összegének befizetésére a helyszínen lesz lehetőség.

 

 


 

 

A tábor ára tartalmazza az ebédet (Zsolnay Étterem), illetve a délelőtti és délután kisebb csomag élelmet. A gyerekeket minden nap 8.00-tól várjuk, a napi elfoglaltság 16.00 óráig tart.

 

 

Részletes program:

 

június 21. hétfő

 

Találkozó: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont

9.00 – 11.30 Ismerkedés, bemutatkozás, a kiállítóterek feltérképezése (m21 Galéria, Kemence Galéria). A délelőtt során játékosan tisztázzuk az absztrakció fogalmát és megbeszéljük a következő napok eseményeit.

12.00 – 13.00 Ebéd

13.30 – 15.00 Absztrakt műtárgy? Miért-minek-kinek? Az Országos Kerámiaművészeti Biennálé kiállítását megtekintve, egy interaktív játék segítségével kerülünk közelebb azokhoz a tárgyakhoz, amelyeknek nincs hétköznapi funkciója.

15.00 – 16.00 Játszótér

 

 

június 22. kedd

 

Találkozó: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont

9.00 – 11.30 Közös síkbeli képalkotás az elvonatkoztatás jegyében.

12.00 – 13.30 Ebéd

13.30 – 16.00 Absztrakt tárgyalkotás, a kiállításon látott műtárgyak reflexióit felhasználva. Játék a véletlennel (színes homok, só-liszt gyurma felhasználásával).

 

 

június 23. szerda

 

Találkozó: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont

9.00 – 11.30 Kandinszkij inspirációk, fogalmak tisztázása vetítéssel egybekötve. Önálló képalkotás.

12.00 – 13.30 Ebéd

14.00 – 16.00 Elsétálunk a Széchenyi téri Pécsi Galériába, ahol megnézzük a Magyar Géniusz című kiállítást, ismerkedünk a magyar képalkotó művészet geometrikus absztrakt képviselőivel – természetesen játékosan –, és még egy kis matematika is előkerül.

Ezen a napon a gyerekekért a Széchenyi térre lehet jönni kb. 16.00 órakor.

 

 

június 24. csütörtök

 

Találkozó: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont

9.00 – 11.30 Mozgás az absztrakció jegyében. Jóga a kiállítótérben, mozdulatok rajzolása, konkrét forma elvonatkoztatása.

12.00 – 13.30 Ebéd

13.30 – 16.00 Látogatás a Tűzoltó Műterembe (elsétálunk a Kórház térig), ahol megismerkedünk pécsi absztrakt festőkkel, benézünk a műtermeikbe (Szentgróti Dávid, Somody Péter, Ernszt András, Bóbics Dia).

Ezen a napon a gyerekekért a Széchenyi térre lehet jönni kb. 16.00 órakor.

 

 

június 25. péntek

 

Találkozó: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont

9.00 – 11.30 Táborértékelés, közös élménybeszámoló, válogatás az elkészült munkákból.

12.00 – 13.00 Ebéd

13.30 – 16.00 A táborban készült munkákat bemutatjuk a szülőknek, erre készülünk a délután folyamán. Helyszín: Kemence Galéria

 


 

 

A borítóképen látható alkotások (balról jobbra):


Zalavári József
Fekete erdő
alumínium, szinterezés, 2021


Plank Antal
yellowmatic
hegesztett, festett acél, 2020


Zalavári József
Sárga fekete mögött
alumínium szinterezés, 2020

 

 


 

 

Nézd meg további táborainkat is!

 

július 5–9.

Plakát, vagy amit akartok!

 

augusztus 23-27.

A mi Camera Obscuránk…

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek