Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu
Archív
Pécsi Galériák | Pécsi Galéria

Territory - Tóth Zsuzsi és Lengyel Péter szobrászművészek kiállítása

Jegytípusok

 • Felnőtt

  1200 Ft

 • Diák

  600 Ft

 • Nyugdíjas

  600 Ft

 • Pedagógus

  600 Ft

A megtekintés 14 éves kor alatt ingyenes.

Archív

Territory - Tóth Zsuzsi és Lengyel Péter szobrászművészek kiállítása

Jegyinfó

A kiállítást megnyitja: Som Balázs, filozófus.

„tökéletesen berendezett ház, több szoba, évek óta érintetlen bútorok, bevetett ágy, csillár, egy embermagasságú tükör faragott keretben, hiányzó családi képek vakító geometriái a falakon, tizenkét óra három perckor megdermedt óra, vastag por mindenütt, de így még szebbnek tűnik minden”

„te és mind ez a nép arra a földre, amelyet én adok nekik, minden helyet, amit talpatok érint, nektek adtam, el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled, csak légy bátor és igen erős”.

Részletek Visky András Kitelepítés című művéből.

 

 

Tóth Zsuzsi munkái:

Az általam használt motívumokkal, mint például felhő, füst, ház, eső, reflektálok azon személyes terekre, melyek az emlékeim részét képzik. A kiállításon ezért a családom múltjához kötődő tárgyak épülnek össze szobrászi elemekkel. A tárgyi és az általam megélt emlékek együttesen alakítanak ki egy új téri valóságot, ahol a személy hiánya egyrészt felerősödik, másrészt a szobrászi motívumoknak köszönhetően egyúttal fel is oldódik a hiány érzete.

 

Lengyel Péter munkái:

Munkáim a háborúhoz és a népírtáshoz kötődő bűn természetével foglalkoznak, jelenkori és múltbéli személyek és azok bűnhöz való kapcsolatával. Klasszikus köztéri szobrászatból eredeztethető szakmai megoldásokkal operálok úgy, hogy a tartalmi vonatkozások, jelentések inverz megragadása felerősíti az eredendő bűn szörnyűségeit. A szobrászi elemek mellett fontos a különböző mediális eszközök megjelenése a munkáimban, mint a videó vagy a különböző hanghatások. A film kapcsán irodalmi, performatív és tájhoz kötődő elemek is megjelennek a kiállításon.

HelyszínPécsi Galériák | Pécsi Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók