Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

Camera obscura

Kortárs Junior

Készítsd el saját camera obscurád az útmutató szerint!

Első segédanyagunk az Esély-Országos fotótárlat című fotó kiállításunkhoz kapcsolódott, amiben a fényképezőgép ősét, egy camera obcura elkészítését mutatjuk be. A videóhoz, egy kiegészítő dokumentum is társul, amelyben néhány fontos dolgot szedtünk össze a camera obcuráról, és a fényképezőgép logikájáról, ezen kívül felsoroljuk a camera obcura felhasználásával készült kortárs művészetben előforduló alkotókat és alkotásaikat. A segédanyagokat ingyen szeretnénk eljuttatni a pedagógusok részére, és a honlapon is elérhetővé tesszük.

 

 


 

 

Camera obscura letölthető segédanyag:

(A képre kattintva PDF formátumban letölthető)

 

camera-obscura-web

További segédanyagok

 

 

1. KözART

 

Ezt a segédanyagot a Pécsi Galériák, AHOL CSAK LEHET - KÖZART projektjéhez írtuk, a pandémia alatt. A külső helyszínen zajló kiállítások azért jöttek létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

 

Részletek

 

kozart

 

 

2. Fény-tér-modulátor

 

Moholy-Nagy László, a művészeti gondolkodást megújító, a művészetek több területén fontos szerepet betöltő, világhírű magyar művész volt. A fény-alakítási problémák mintegy megoldásaként hozta létre a FÉNY-TÉR-MODULÁTOR névre hallgató művét, vagyis egy fém, plasztika és műanyag szobrot – a rá vetített fény segítségével színes fényjáték jelenik meg a falakon.

 

Részletek

 

feny_ter_modulator

 

 

3. Készíts kollázst!

 

A kollázs olyan képzőművészeti műalkotás, amelyet papír, fénykép, textil, fa, fém vagy más egyéb anyagok darabjaiból illesztenek össze síkban. Könnyen előállítható, friss, felszabadító hatást kelt.

 

Részletek

 

kollazs_1

 

 

 

4. Készíts virágtartót!

 

Ennek a segédanyagnak a Zsolnay Negyed m21 Galériájában megrendezett Országos Kerámiaművészeti Biennálé volt az alapja, melyet 2021. július 18-ig megnézhettek. Nézd meg a videót, majd készítsd el saját virágtartód!

 

Részletek

 

biennale_kortars_junior_web

 

Támogatók