Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

Fény-tér-modulátor

A fénnyel játszani jó, mert alkotunk, hatást fejtünk ki! Kísérletezésünk során pár, a konyhában leharcolt, megrongálódott eszközzel, egyéb fém apróságokkal, fóliákkal és egy lemezjátszóval, néhány fényforrással hozzuk létre a saját Fény-tér-modulátorunkat!

 

 

 

Letölthető segédanyag:


(A képre kattintva PDF formátumban letölthető)

 

 

 feny_ter_modulator_kortars_junior-web

 

További segédanyagok

 

 

 

1. Camera obscura

 

A videóban bemutatott camera obscura elkészítése nagyon egyszerű, a tárgyalkotás élményén túl egy kiváló eszközt hozunk létre, mely segít a fényképezés logikájának megértésében.

 

Részletek

 

camera_obscura

 

2. KözART

 

Ezt a segédanyagot a Pécsi Galériák, AHOL CSAK LEHET - KÖZART projektjéhez írtuk, a pandémia alatt. A külső helyszínen zajló kiállítások azért jöttek létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

 

Részletek

 

kozart

 

 

3. Készíts kollázst!

 

A kollázs olyan képzőművészeti műalkotás, amelyet papír, fénykép, textil, fa, fém vagy más egyéb anyagok darabjaiból illesztenek össze síkban. Könnyen előállítható, friss, felszabadító hatást kelt.

 

Részletek

 

kollazs_1

 

 

 

4. Készíts virágtartót!

 

Ennek a segédanyagnak a Zsolnay Negyed m21 Galériájában megrendezett Országos Kerámiaművészeti Biennálé volt az alapja, melyet 2021. július 18-ig megnézhettek. Nézd meg a videót, majd készítsd el saját virágtartód!

 

Részletek

 

biennale_kortars_junior_web

 

 

 

5. MOTION

 

A LOKART első Képzőművészeti Fesztiválon a pécsi kortárs képzőművészek zsűrizett munkáiból létrejött kiállításon készült, a mozgás témakörhöz kapcsolódó videó.

 

Részletek

motion_web

 

 

 

 

6. HOLDKOMP

 

A Zsolnay Negyed m21 Galériájában látható Az Űr – Alternatív kozmoszok (2022.05.27. – 08.28.) című kiállítás különleges univerzumba repít. A kiállítás megtekintését követően nézzétek meg a Kortárs Junior legújabb videóját, amit Kondor Béla műve ihletett. A videó és a letölthető segédanyag alapján készítsd saját holdkompot!

 

Részletek

holdkomp-2

 

 

 

7. MOZGÓ KÉPESLAP

 

A Kortárs Junior programunk, minden eseményre igyekszik adekvátan reagálni. Az idei pécsi LOKART Képzőművészeti Fesztivál témája az Illúzió. A táboraink, pályázataink is erre a tematikára épülnek. A 2022-ben Art Transfer díjat elnyert Kortárs Junior segédanyag soron következő videója az Illúzió témakörét járja körül. Készíts velünk mozgó képeslapot!

 

Részletek

mozgo-kepeslap-kortars-junior

 

Támogatók