Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

MOTION

Kortárs Junior: Motion / mozgás

A Kortárs Junior legújabb videóját a Pécsi Galériák által szervezett LOKART első Képzőművészeti Fesztiválon a pécsi kortárs képzőművészek zsűrizett munkáiból létrejött kiállításon készült. A Fesztivál tematikája a MOZGÁS volt, így a Kortárs Junior foglalkozáson is ezt a témakört jártuk körül. A gyerekekkel az új média eszközeit ötvöztük, különböző a mozgást elősegítő tárgyakkal, pl. egy letűnt lemezjátszóval és egy modellvasúttal. Emellett, kis művészettörténeti áttekintést is kapunk, mint ahogy az összes eddigi videónkban. Ezt könnyedén, akár otthon is el lehet készíteni, vagy az iskolai rajzórákon is.

Ajánljuk tehát mindenkinek, a Mozgás témakörhöz kapcsolódó legújabb Kortárs Junior videót.

 

Letölthető segédanyag:

(A képre kattintva PDF formátumban letölthető)

 

mozgas-web

További segédanyagok

 

 

 

1. Camera obscura

 

A videóban bemutatott camera obscura elkészítése nagyon egyszerű, a tárgyalkotás élményén túl egy kiváló eszközt hozunk létre, mely segít a fényképezés logikájának megértésében.

 

Részletek

 

camera_obscura

 

2. KözART

 

Ezt a segédanyagot a Pécsi Galériák, AHOL CSAK LEHET - KÖZART projektjéhez írtuk, a pandémia alatt. A külső helyszínen zajló kiállítások azért jöttek létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

 

Részletek

 

kozart

 

 

3. Fény-tér-modulátor

 

Moholy-Nagy László, a művészeti gondolkodást megújító, a művészetek több területén fontos szerepet betöltő, világhírű magyar művész volt. A fény-alakítási problémák mintegy megoldásaként hozta létre a FÉNY-TÉR-MODULÁTOR névre hallgató művét, vagyis egy fém, plasztika és műanyag szobrot – a rá vetített fény segítségével színes fényjáték jelenik meg a falakon.

 

Részletek

 

feny_ter_modulator

 

 

4. Készíts kollázst!

 

A kollázs olyan képzőművészeti műalkotás, amelyet papír, fénykép, textil, fa, fém vagy más egyéb anyagok darabjaiból illesztenek össze síkban. Könnyen előállítható, friss, felszabadító hatást kelt.

 

Részletek

 

kollazs_1

 

 

5. Készíts virágtartót!

 

Ennek a segédanyagnak a Zsolnay Negyed m21 Galériájában megrendezett Országos Kerámiaművészeti Biennálé volt az alapja, melyet 2021. július 18-ig megnézhettek. Nézd meg a videót, majd készítsd el saját virágtartód!

 

Részletek

 

biennale_kortars_junior_web_1

 

Támogatók