Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

Kortárs Junior: HOLDKOMP

A Zsolnay Negyed m21 Galériájában látható Az ŰR – Alternatív kozmoszok (2022.05.27. – 08.28.) című kiállítás különleges univerzumba repít.

A kiállítás megtekintését követően nézzétek meg a Kortárs Junior legújabb videóját, amit Kondor Béla műve ihletett.

 
Mi az a holdkomp?


Az amerikai Apollo űrhajó Holdra szálló egysége, de már ezt megelőzően is voltak próbálkozások/tervek. A holdkomp tehát egy építmény, ami leválik az űrhajóról és a Holdra tapad, ebből másznak le az űrhajósok a Holdra.

 

Letölthető segédanyag:

 

(A képre kattintva PDF formátumban letölthető)

 

holdkomp_kortars_junior-web

További segédanyagok

 

 

 

1. Camera obscura

 

A videóban bemutatott camera obscura elkészítése nagyon egyszerű, a tárgyalkotás élményén túl egy kiváló eszközt hozunk létre, mely segít a fényképezés logikájának megértésében.

 

Részletek

 

camera_obscura

 

2. KözART

 

Ezt a segédanyagot a Pécsi Galériák, AHOL CSAK LEHET - KÖZART projektjéhez írtuk, a pandémia alatt. A külső helyszínen zajló kiállítások azért jöttek létre, hogy mi, kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsük el egymást, hogy továbbra is bemutathassunk számunkra fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat.

 

Részletek

 

kozart

 

 

3. Fény-tér-modulátor

 

Moholy-Nagy László, a művészeti gondolkodást megújító, a művészetek több területén fontos szerepet betöltő, világhírű magyar művész volt. A fény-alakítási problémák mintegy megoldásaként hozta létre a FÉNY-TÉR-MODULÁTOR névre hallgató művét, vagyis egy fém, plasztika és műanyag szobrot – a rá vetített fény segítségével színes fényjáték jelenik meg a falakon.

 

Részletek

 

feny_ter_modulator

 

 

4. Készíts kollázst!

 

A kollázs olyan képzőművészeti műalkotás, amelyet papír, fénykép, textil, fa, fém vagy más egyéb anyagok darabjaiból illesztenek össze síkban. Könnyen előállítható, friss, felszabadító hatást kelt.

 

Részletek

 

kollazs_1

 

 

5. Készíts virágtartót!

 

Ennek a segédanyagnak a Zsolnay Negyed m21 Galériájában megrendezett Országos Kerámiaművészeti Biennálé volt az alapja, melyet 2021. július 18-ig megnézhettek. Nézd meg a videót, majd készítsd el saját virágtartód!

 

Részletek

 

biennale_kortars_junior_web_1

 

 

 

6. Motion

 

A LOKART első Képzőművészeti Fesztiválon a pécsi kortárs képzőművészek zsűrizett munkáiból létrejött kiállításon készült, a mozgás témakörhöz kapcsolódó videó.

 

Részletek

motion_web

 

 

 

 

Támogatók