Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galériák

hu

KözART - Kortárs Junior

KözART

(A képre kattintva PDF formátumban letölthető)

 

kozart-kortars-junior-web_1

További segédanyagok

 

1. Camera obscura

 

A videóban bemutatott camera obscura elkészítése nagyon egyszerű, a tárgyalkotás élményén túl egy kiváló eszközt hozunk létre, mely segít a fényképezés logikájának megértésében.

 

Részletek

 

camera_obscura

 

 

 

2. Fény-tér-modulátor

 

Moholy-Nagy László, a művészeti gondolkodást megújító, a művészetek több területén fontos szerepet betöltő, világhírű magyar művész volt. A fény-alakítási problémák mintegy megoldásaként hozta létre a FÉNY-TÉR-MODULÁTOR névre hallgató művét, vagyis egy fém, plasztika és műanyag szobrot – a rá vetített fény segítségével színes fényjáték jelenik meg a falakon.

 

Részletek

 

feny_ter_modulator

 

 

3. Készíts kollázst!

 

A kollázs olyan képzőművészeti műalkotás, amelyet papír, fénykép, textil, fa, fém vagy más egyéb anyagok darabjaiból illesztenek össze síkban. Könnyen előállítható, friss, felszabadító hatást kelt.

 

Részletek

 

kollazs_1

 

 

 

4. Készíts virágtartót!

 

Ennek a segédanyagnak a Zsolnay Negyed m21 Galériájában megrendezett Országos Kerámiaművészeti Biennálé volt az alapja, melyet 2021. július 18-ig megnézhettek. Nézd meg a videót, majd készítsd el saját virágtartód!

 

Részletek

 

biennale_kortars_junior_web_1

 

 

 

5. MOTION

 

A LOKART első Képzőművészeti Fesztiválon a pécsi kortárs képzőművészek zsűrizett munkáiból létrejött kiállításon készült, a mozgás témakörhöz kapcsolódó videó.

 

Részletek

motion_web

 

 

 

 

6. HOLDKOMP

 

A Zsolnay Negyed m21 Galériájában látható Az Űr – Alternatív kozmoszok (2022.05.27. – 08.28.) című kiállítás különleges univerzumba repít. A kiállítás megtekintését követően nézzétek meg a Kortárs Junior legújabb videóját, amit Kondor Béla műve ihletett. A videó és a letölthető segédanyag alapján készítsd saját holdkompot!

 

Részletek

holdkomp-2

 

 

 

7. MOZGÓ KÉPESLAP

 

A Kortárs Junior programunk, minden eseményre igyekszik adekvátan reagálni. Az idei pécsi LOKART Képzőművészeti Fesztivál témája az Illúzió. A táboraink, pályázataink is erre a tematikára épülnek. A 2022-ben Art Transfer díjat elnyert Kortárs Junior segédanyag soron következő videója az Illúzió témakörét járja körül. Készíts velünk mozgó képeslapot!

 

Részletek

mozgo-kepeslap-kortars-junior

 

Támogatók